Malzemeler:
3 Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 adet maden sodası
2 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
20-25 adet vişne
80 gr bitter çikolata
2,5 su bardağı un
3 yumurtayı 1 su bardağı toz şekerle beyazlaşana kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpıyoruz. Bu karışıma 1/2 su bardağı sıvı yağ ve 1 şişe maden sodamızı ekleyip yaklaşık 1 dakika daha çırpıyoruz. Daha sonra un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip çok fazla çırpmadan homojen bir karışım elde ediyoruz. Ayrı bir yerde küçük parçalara ayırdığımız bitter çikolatayı bu karışıma ekleyip kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Kekimizin kalıba yapışmaması için istediğimiz şekilde seçtiğimiz kek kalıbına tereyağ veya margarini sürüyoruz ve üzerine unu serpiyoruz. -Açıkçası kardeşim Işıl'dan bu yöntemi öğrenene kadar, sırf keklerim kalıptan düzgün çıkmıyor diye kek yapmak istemiyordum:))- Kek kalıbımızı hazırladıktan sonra hamurumuzun yarısını kalıba döküp üzerine vişnelerimizi diziyoruz daha sonra kek hamurumuzun kalan kısmınıda kalıba döküp önceden 160 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. Kek kalıbına ve fırına göre pişme süresi değişiklik gösterebiliyor. Pişip pişmediğini anlamanın en iyi yöntemi bir bıçak veya kürdanı kekimize batırıp kuru çıkıp çıkmadığına bakmaktır. Kuru çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Vişne ve çikolata birlikteliğini sevenler için inanılmaz bir lezzet:)) Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder