MALZEMELER
125 gr tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kabartma tozu
Un
Margarin ve sıvıyağı bir kaba alıp üzerine 1 su bardağı pudra şekerini ekleyip iyice yoğuruyoruz. Daha sonra 1 yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Sırasıyla buğday nişastası,kakao,tarçın,kabartma tozu ve unu ilave edip hafif yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. İstediğimiz şekli verip önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. Ben burada kurabiye kalıplarıyla şekillendirip üst taraflarına yuvarlaklar açtım. Yuvarlakları açarken mikser uçlarının arkasından faydalandım. Fırından çıkıp soğuduktan sonra kurdelelerle süsledim.
Afiyet olsun...