MALZEMELER
Kek Hamuru;
3 Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
3/4 Su Bardağı Sıvı yağ
1 Şişe Maden Sodası
3 Yemek Kaşığı Kakao
1 Kabartma Tozu
2,5 Su Bardağı Un
Çikolata Sosu;
80 gr çikolata
1 Tatlı kaşığı tereyağ
3 Yemek kaşığı süt
İlk olarak un, kakao ve kabartma tozumuzu ayrı bir kaba eliyoruz. 3 Yumurta ve 1 su bardağı şekeri şeker eriyip yumurtaların rengi açılana kadar çırpıyoruz. Bu işlem yaklaşık 5 dakika sürüyor. Daha sonra buna sıvı yağ ve 1 şişe maden sodamızı ekleyip 2-3 dakika çırpmaya devam ediyoruz. Bu karışıma elemiş olduğumuz kuru malzemelerimizi ekleyip yaklaşık beş dakika daha çırpıyoruz. Homojen bir kıvam elde ettikten sonra yağladığımız kalıba karışımımızı döküp önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz. Çıkarttıktan sonra tel ızgara alıp soğumaya bırakıyoruz
Çikolata Sosu; Çikolatamızı benmari usulü eritip ocaktan aldıktan sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyip çırpıyoruz, tereyağ eridikten sonra 3 yemek kaşığı sütü ekleyip bir süre daha çırpıyoruz. Homojen bir kıvam elde ettikten sonra soğuyan kekimizin üstüne döküyoruz.
Afiyet Olsun