30 Kasım 2013 Cumartesi

Şeker Hamurlu Kurabiye Tarifi





Malzemeler
250 gr Tereyağ
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Un

İlk olarak tereyağ ve pudra şekerini iyice yoğuruyoruz. 1 adet yumurtayı bu karışıma ekleyip iyice yediriyoruz. Daha sonra nişasta ve unu ekleyerek ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Kalıplarla istediğimiz şekli verip önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.

Püf noktaları:
1-Muhakkak tereyağ kullanmalıyız. Margarin kullandığımızda, margarinin içindeki su oranının fazla olmasından dolayı kurabiyeler şekil değiştiriyor ve şeker hamuruyla eşleşmiyor.
2-Hamuru küçük parçalar halinde tek tek açıp kalıpla şekillendirmeliyiz. Hamur birkerede açılıp kalıpla şekil verilmeye çalışıldığında bir şekli alırken diğer şekil bozulabiliyor ve piştikten sonra şeker hamuruyla eşleşmiyor.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder