Haftasonu tarifini Elif'ten alıp Güneş'le birlikte ilk defa denediğimiz bir tarif. Hem görüntüsü hemde lezzeti açısından oldukça başarılı bir sonuç elde ettik. Teşekkürler Elif.
MALZEMELER
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 kahve fincanı kakao
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Un
İÇ MALZEMESİ
1 su bardağı hindaistan cevizi
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı
İlkönce oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini ve 1 su bardağı pudra şekerini yoğurarak işe başlıyoruz. Daha sonra bu hamura 2 yemek kaşığı buğday nişastası,1 kahve fincanı kakao ve 1 yumurtanın sarısını ekleyerek tekrar yoğuruyoruz. Son olarak unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
İç malzemesi içinde;1 su bardağı hindistan cevizi,yarım su bardağı pudra şekeri ve 1 yumurtadan ayırdığımız akı birlikte karıştırıyoruz.
Sıra geldi şekil verme işlemine. Bunun için hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp avucumuzda veya tezgahta açıyoruz,açtığımız bu hamurun içine hazırladığımız hindistan cevizli harçtan koyarak kapatıyoruz ve yuvarlayarak top şeklini veriyoruz. Tepsiye dizdikten sonra önceden 180 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Üzerleri çatlayana kadar yaklaşık 20-25 dakika sürüyor pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra tepsinin sıcaklığıyla pişmeye devam etmemesi için ızgara telinin üzerine alıyoruz. Soğuduktan sonra servis tabağına alabiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder